Tibetanci tvrde: Odgovorite na ova tri pitanja i ispunit će vam se želja

Kratak i zabavan, ovo je jedan od testova za koji tvrde da potiče sa Tibeta a mnogi vjeruju da ga je sastavio sam Dalaj Lama.

Bilo da je to istinito ili ne, sigurno ćete se zabaviti, a mnogi tvrde da im se i želja ispunila…

Poslije samo tri pitanja odgovori bi mogli veoma da vas iznenade. Ne postoje tačni i netačni odgovori, riječ je samo o zabavnom upitniku koji će vam otkriti kakva ste osoba, i koji su vaši pravi prioriteti, iako tako možda i ne mislite. Ali prije rješavanja testa zamislite neku konkretnu želju.

Budimo pošteni, i ne varajmo pri odgovaranju. Um je kao padobran, najbolje funkcioniše kad je otvoren. Ovo je zabava, ali ipak treba da se dovoljno posvetimo i pažljivo odgovaramo. Tibetanski test ličnosti ima samo tri pitanja, ne žurite, ne idite unaprijed, kao ni unazad.

Uzmite olovku i papir i zabilježite svoje odgovore. Inače, prva stvar koja nam padne na pamet obično je naš najbolji odgovor.

1. Zamislite želju.

2. Test Kada odgovorite na ova tri pitanja zapišite omiljeni dan i omiljeni broj na kraju papira.

1. Poredajte sljedećih pet životinja po redu od najdraže do najmanje drage. Krava, tigar, ovca, konj, prase.

2. Napišite po jednu riječ koja opisuje sljedeće: Pas, mačka, miš, kafa, more.

3. Sjetite se nekoga ko vas poznaje i važan vam je, i koga možete povezati s jednom od sljedećih boja. Ne ponavljajte dvaput isti odgovor.

Svakoj boji dodajte samo jednu osobu: Žuta, narandžasta, crvena, bijela, zelena.

3. Odgovori Ovako se opisuju prioriteti u životu: krava označava karijeru, tigar ponos, ovca ljubav, konj porodicu, a prase novac.

Vaš opis psa označava vas, opis mačke vašeg partnera, opis miša je opis vaših neprijatelja.

Vaš opis kafe označava to kakav je vaš doživljaj ljubavnog života, dok opis mora prikazuje način vašeg življenja.

Žuta: neko koga nikad nećeš zaboravite. Narandžasta: neko koga smatrate pravim prijateljem. Crvena: neko koga stvarno volite. Bijela: vaša srodna duša. Zelena: osoba koju ćete pamtiti do kraja života.

Test je zanimljiv i sigurno će vas razonoditi, pa njegovi autori kažu da ih treba podijeliti sa onoliko osoba koliko ste omiljeni broj napisali, a želja će biti ispunjena na onaj dan koji ste naveli odmah poslije omiljenog broja.