POZIVI, SLANJE NOVCA... NIKAD DOSTA OPCIJA: Messenger ima puno više mogućnosti nego vi mislite, evo

Facebook Messenger je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu, više od 700 milijuna ljudi koristi je svaki mjesec. Prošle godine Facebook je odvojio Messenger aplikaciju za razgovor od glavne stranice te su s vremenom predstavljene nove mogućnosti koje mnogi korisnici nisu još isprobali. U nastavku vam otkrivamo devet opcija Messengera koje možda niste znali…

Besplatni pozivi putem interneta


Facebook Messenger već neko vrijeeme nudi mogućnost besplatnih poziva i video-poziva putem interneta, što znači da se sa prijateljima izvan države možete videti i čuti kad god želite. Naravno, i prijatelj mora instalirati ovu aplikaciju.

Šaljite novac prijateljima

Facebook u biranim državama omogućava slanje novca prijateljima putem Messenger aplikacije. Za izvršenje svake transakcije potrebno je nekoliko dana, a Facebook ne naplaćuje proviziju. Ova opcija još uvijek nije dostupna u Hrvatskoj, no nikad se ne zna.

Komunicirajte s brandovima

Facebook je sklopio partnerstvo s nekoliko prodajnih lanaca kako bi omogućio korisničku podršku i putem Facebook Messengera. Ovo korisnicima omogućava komunikaciju sa tvrtkama na isti način kako da se dopisuju sa prijateljima. Kada nešto kupite putem interneta, a narudžba je povezana s vašim Facebook profilom, na Messenger će stići detalji pošiljke, kao i sve dodatne informacije.

Podijelite svoju lokaciju

Kada se dopisujete s nekim, kliknite na tri točkice u donjem desnom kutu, a zatim odaberite opciju Location. Ova opcija će vam omogućiti dijeljenje vaše lokacije s vašim prijateljima, ili lokacije mjesta sastanka.

Instalirajte druge aplikacije za Messenger

Koliko je Messenger popularan govori i činjenica da za ovu aplikaciju postoje aplikacije. Tako možete instalirati Giphy, aplikaciju putem koje možete slati GIFove. Više aplikacija za Facebook Messenger možete pronaći ako kliknete na ikonu tri točkice koja se nalazi u donjem desnom kutu.

Koristite Messenger na računalu

Ako sjedite za računalom, lakše je koristiti Messenger na njemu, nego na vašem telefonu. Sve što trebate napraviti je ulogirati se sa svojim podacima na messenger.com.

Stišajte chat

Ako vas dosađuju ili nerviraju sa silnim porukama, pa vam telefon konstantno ispušta zvukove, svaki razgovor je moguće utišati. Dovoljno je kliknuti na ime osobe, a nakon toga odabrati Notifications. Unutar tog izbornika možete utišati razgovor na određeno vrijeme ili zauvijek.

Organiziraj grupne poruke

Dio Messengera koji možda ne koristite su Groups. Ako sudjelujete u razgovoru s nekoliko različitih grupa ljudi, u ovom izborniku možete organizirati svaki od njih prema vašim željama i potrebama.

Nazovi M za karte, odmor, restoran…

Facebook trenutno radi na virtualnoj asistenkinji pod nazivom M. Ona će biti moćnija i od Siri, jer će korisnici glasovnim naredbama rezervirati restorane, avionske karte, odmore, kao i kupovati stvari direktno s Amazona. Trenutno je ova opcija dostupna malom broju korisnika u San Francisco Bayu.